Hyvin sanottu -keskustelufestivaali 30.9. – 1.10

FETO osallistuu perjantaina ja lauantaina 30.9. – 1.10. Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestettävään Hyvin sanottu -keskustelufestivaaliin omalla pop up -keskustelullaan! Keskustelumme käsittelee hyvää elämää, ja se käydään Verkatehtaan aulassa kello 17.30 – 19.00.
 –
Festivaali on osa Hyvin sanottu -hanketta, jonka hankekumppani FETO on. Hankkeen verkkosivuilla on runsaasti myös filosofian ja elämänkatsomustiedon opetukseen sopivaa ainestoa! Hyvin sanottu -keskustelufestivaali on tapahtuma, jossa kaikki halukkaat voivat osallistua keskusteluun. Osallistua voi myös katselemalla ja kuuntelemalla. Tapahtuman tarkoitus on lisätä rohkeutta osallistua keskusteluihin, syventää ymmärrystä toisistamme ja vahvistaa kokemusta siitä, että kaikkien äänellä on merkitys.
 –
Festivaali rakentuu kolmenlaisista keskusteluista: julkisista, luottamuksellisista ja pop up -keskusteluista. Festivaalin päälavalla järjestetään julkisia keskusteluja, jotka Yle myös välittää eri kanavien kautta. Festivaalialueella järjestettäviin pop up -keskusteluihin pääsevät osallistumaan kaikki festarikävijät. Luottamuksellisista keskusteluista vastaavat Hyvin sanottu -hankkeen kumppanit. Luottamuksellisissa keskusteluissa järjestäjä määrittelee aiheen ja osallistujat. Niitä ei tallenneta, ja osallistujat sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin
 –
Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Yle, Hämeenlinnan kaupunki ja Erätauko-säätiö.
 –
Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

Sinunko opiskelijasi filosofian olympialaisiin? Ilmoittaudu olympialaisiin 6.10. mennessä!

Sinun opiskelijasiko filosofian olympialaisiin itse Olympiaan?

Lukiolaisten kansainväliset filosofian olympialaiset järjestetään toukokuussa 2023 Olympiassa, Kreikassa. Ensimmäinen karsinta kisoihin on lokakuussa järjestettävä BSPEE (Baltic Sea Philosophical Essay Event) -kilpailu.

Kilpailun tehtävät tulee tilata 6.10. mennessä osoitteesta bspee.international@gmail.com ja lähettää kirjoitetut esseet 28.10. mennessä. Opettajan vastuulla on järjestää kilpailukirjoitusmahdollisuus omille opiskelijoilleen sekä velvollisuus arvioida neljästä kuuteen muiden osallistujien esseetä. Yksityiskohtaisemmat ohjeet kilpailuun osallistumiseen löytyvät osoitteesta https://bspee.wordpress.com/2022/09/02/invitation-2022/.

Kymmenkunta parasta suomalaista opiskelijaa kutsutaan talvella kolmeksi viikonlopuksi olympiavalmennusryhmään, josta sitten valitaan kaksi Suomen edustajaa itse olympialaisiin.

Filosofian olympialaisista ja olympiavalmennuksesta voi lukea enemmän myös uusimmasta Niin&Näin -lehdestä: https://netn.fi/node/8394

Feton syyspäivät Tampereella 8.10. Ohjelma julkaistu!

FETO:n syyspäivät pidetään lauantaina 8.10. Tampereen yhteiskoulun lukiossa, osoite Hallituskatu 32.

Seminaarissa vierailee professori Panu Raatikainen aiheella: Merkitys, totuus ja todellisuus.

Ohjelma:

  • 12.00 Seminaarin avaus
  • 12.15 Panu Raatikainen: Merkitys, totuus ja todellisuus
  • 13.45 Tauko
  • 14.00 OPH:n uskonnollisten tilaisuuksien järjestämisen ohjeistuksen esittely
  • 14.15 Keskustelua
  • 15.15 Vierailu Lenin-museossa. Feto tarjoaa opastuksen, museon pääsymaksu omakustanteinen.
  • Vapaamuotoinen, omakustanteinen illallinen Tampereella.

Feto tarjoilee tapahtumassa myös kahvia ja pientä purtavaa!

Tapahtumaan pääsee hyvin Helsingistä esimerkiksi lähijunalla R (9:10 -> 11:25) sekä junalla InterCity 43 (9:24 -> 10:58). Turusta pääsee niin ikään hyvin junalla InterCity 909 (9:05 -> 10:47)

Ilmoittaudu tapahtumaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen: akajas@googlemail.com

Kerro myös ilmoittautumisviestissäsi, aiotko osallistua vierailuun Lenin-museossa. Feto maksaa opastuksen, mutta museon pääsymaksu on omakustanteinen (aikuiset 8e, opiskelijat ja eläkeläiset 6e, Museokortilla pääsee sisään).

Panu Raatikaisen osuus tapahtumasta streamataan. Linkki streamiin ilmestyy Feton jäsensivuille hetkeä ennen Raatikaisen esitystä!

 

Filosofian pistekokous tänään klo 17:15 alkaen. Linkki jutussa

Filosofian pistekokouksessa opettajat pääsevät esittämään huomioitaan tehtävistä ja HVP:n arviointiohjeista.

Filosofian yo-pistekokous on tänään 26.9. klo 17:15-19:00. Filosofian pistekokous pidetään etäyhteydellä Zoom-videokonferenssiohjelmalla.
 
Linkki kokoukseen:

Join Zoom Meeting
https://helsinki.zoom.us/j/69978719933?pwd=eGtoTERaUURMQzdCd1ZITTgxVFBGQT09

Meeting ID: 699 7871 9933
Passcode: 845578

Elämänkatsomustiedon pistekokous tänään klo 17:15 alkaen. Linkki jutussa

Elämänkatsomustiedon pistekokouksessa opettajat pääsevät esittämään huomioitaan tehtävistä ja HVP:n arviointiohjeista.
Elämänkatsomustiedon yo-pistekokous on tänään 19.9. klo 17:15-19:00. Elämänkatsomustiedon pistekokous pidetään etäyhteydellä Zoom-videokonferenssiohjelmalla.
Linkki kokoukseen:

Elämänkatsomustiedon ja filosofian yo-pistekokoukset ma 19.9. ja ma 26.9

Helsingin yliopisto ja FETO järjestävät elämänkatsomustiedon ja filosofian ylioppilaskirjoitusten pistekokoukset, joissa opettajat pääsevät esittämään huomioita tehtävistä ja HVPn arviointiohjeista. Kokouksissa on mukana YTLn sensoreita.

Elämänkatsomustiedon pistekokous järjestetään maanantaina 19.9. kello 17:15-19:00.

Filosofian pistekokous järjestetään maanantaina 26.9. kello 17:15-19:00.

Jos et pääse kokouksiin paikalle, voit kirjoittaa kommentteja niitä varten FETOn jäsensivuilla oleviin tiedostoihin (ilmestyy pian yo-kokeen jälkeen jäsensivuille): http://www.feto.fi/feton-jasensivu/ FETO pitää huolen, että kommentit käsitellään pistekokouksissa.

Pistekokoukset pidetään etäyhteydellä Zoom-videokonferenssiohjelmalla. Linkki kokouksiin julkaistaan FETOn sivuilla hetki ennen kunkin kokouksen alkamista.

Feton syksyn 2022 elämänkatsomustiedon preli on julkaistu!

Feton syksyn 2022 elämänkatsomustiedon preli on nyt julkaistu! Se on saatavissa Feton jäsenille Feton jäsensivuilla kohdassa ”Prelit”.

Jos et ole vielä jäsen, liittyminen jäseneksi onnistuu Feton sivuilla (http://www.feto.fi/liity-jaseneksi/). Feton jäsenyys vuodeksi maksaa 20 euroa. Jäsenyys sisältää uuden prelin ohella muitakin jäsenetuja, kuten pääsyn Feton tapahtumiin, aikaisemmat prelit ja muut Feton jäsensivun hyödylliset materiaalit!